Het leeft weer helemaal op, want YESSSS het 5e seizoen van Peaky Blinders staat nu op Netflix.

Opnieuw super spannend, vol actie, geweldig acteerwerk, prachtig camerawerk en een historisch beeld van de onderwereld van Birmingham in de jaren 20.
Steven Knight heeft, met het vijfde deel van deze historische misdaadserie, opnieuw een masterpiece neergezet.

Thomas Shelby, hoofd van de Peaky Blinders-bende is inmiddels door het volk gekozen als parlementslid. In seizoen 5 groeien de problemen hem direct boven het hoofd. Terwijl het familiekapitaal flink opbouwt in de Verenigde Staten, verdampt het bezit door de beurskrach in Wall Street. Er is ruzie met de machtige Chinese bendes in de stad. En Tommy ervaart dat met zijn verschijnen in het parlement zijn gezag in de misdaadbende afneemt.
Kwetsbaar als hij is, wordt hij benaderd door Oswald Mosley, Tommy‚Äôs Labour-partijgenoot die in het diepste geheim de fundamenten legt voor de British Union of Fascists…..

Als volleerde binchwatchers hebben wij de eerste vier seizoenen gekeken en het 5e seizoen is van onverminderde kwaliteit!

Heb je de vorige seizoenen nog niet gezien? Ze staan allemaal op Netflix. We zouden bijna zeggen dat het een mooie serie voor de komende donkere dagen is, maar als je hieraan begint en het pakt je, dan ben er al doorheen voordat het echt donker wordt.