Met de app Arts & Culture van Google kunt u op virtuele wereldreis. Het geeft u toegang tot kunst en cultuur over de hele wereld. Plaatsen, gebouwen en musea zijn nu vanuit uw stoel bereikbaar. kunt zelfs terug in de geschiedenis. Verrassende verhalen worden uitgebeeld in duizenden foto’s, video’s, manuscripten en kunstwerken op elk type scherm en in virtual reality 

U kunt speciaal samengestelde rondleidingen volgen met deze app. De beelden zijn van zeer goede kwaliteit, waardoor u kunt inzoomen tot in de kleinste details. Als u in het bezit bent van een virtual reality bril, dan is dit het moment om die te gebruiken. Hiermee wordt alles nog realistischer. 
Een leerzaam effect van de app is dat je elke dag een nieuwe samenvatting krijgt én u kunt zelfs zien wat er in uw omgeving te doen is op het gebied van kunst en cultuur. 

Persoonlijk worden wij heel blij van de mogelijkheid tot een ‘Art Selfie’ waarmee je je museumdubbelganger kunt vinden. Via de app maakt u een foto van uzelf. Met behulp van gezichtsherkenningsalgoritmen, zoekt Google in haar enorme kunstcollectie naar een lookalike. Gevolgd door een presentatie van uw dubbelgangers uit de schilderkunst. Hilarisch!