Gratis bluesfestival in Delft

door | feb 15, 2023 | Cultuur, Muziek

erer Donderdag 23  tot en met zondag 26 februari vindt in Delft het terugkerende bluesfestival ‘Bluesdelft’ plaats. Zal het toevallig zijn dat in dé stad van het Delfts ‘blauw’ een bluesfestival wordt georganiseerd? In principe maakt het antwoord op die vraag niet uit, want het festival schijnt weer een veelbelovend blues-spektakel te worden!

Wat dit festival uniek maakt, is dat horeca en muzikanten elkaar op grote schaal opzoeken. Maar liefst 32 verschillende plekken, variërend van bierhuizen, hotels, brouwerijen & café’s, openen hun deuren voor muzikaal talent. Het maakt tijdens dit indoor event dus niet uit wat het weer doet! Bang dat er wellicht niets tussen zit waar je van houdt? Dat kan bíj́na niet gebeuren. Alle genres van blues zijn vertegenwoordig: van Chicago blues tot boogiewoogie en prachtige akoestisch live muziek. Met maar liefst 67 verschillende bands en artiesten wordt dit zeker een geweldig weekend! En misschien wel het leukst van dit festival: het is gratis.

Daarnaast hebben de organisatoren van dit festivals ook zogenoemde specials geregeld. Altijd al een mondharmonica willen leren bespelen of een ‘cigarbox guitar’ willen bouwen? Bezoek de workshops! Er is ook een gospelkoor, er worden theaterstukken opgevoerd en er wordt een bluesfilm gedraaid. Kortom, een veelbelovend weekend dus. Via onderstaande knop download je het programma.

Archief