In 't zonnetje: Colijn Buis

Colijn Buis heeft een indrukwekkende carrière als pianist, maar gebruikt zijn muzikale talenten ook zeer verdienstelijk als componist, arrangeur en docent. Als componist won hij onder andere de Kunstanjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds met zijn stuk ‘Dawn Of A New Century’. Hij schreef de filmmuziek voor de film IVIV IVV VV van Ruben van Leer en Laurens Hebly en arrangeerde de Mis Dona Nobis Pacem’ (gecomponeerd door Thijs van Leer).
Colijn treedt op in verschillende bezettingen, maar voornamelijk met zijn eigen Colijn Buis Trio, Hij wordt over de hele wereld gevraagd voor festivals en andere evenementen. Daarbij werkt hij samen met gastoptredens van vele topmusici uit de (inter)nationale jazzscene.

Brutale mensen hebben de halve wereld, dus bellen wij Colijn Buis om te vragen of hij iets voor ons zou willen spelen. Ik vertel hem over Social Club Obladi en hij is super enthousiast en zeer bereid om met ons te werken.

Als ik bij hem thuis binnenstap blijkt het enthousiasme van Colijn aan de telefoon een voorproefje. In het echt is hij minstens net zo spontaan en energiek, maar bovenal komt hij over als een sociaal en vriendelijk persoon. Hij stelt meteen 100 vragen. Of het druk was op de weg. Of ik wat meer kan vertellen over Social Club Obladi. Of ik koffie wil. Hoe ik aan zijn naam gekomen ben en zo meer. Ik krijg geen tijd om te antwoorden want hij staat alweer in de keuken bij het koffiezetapparaat.

Ik maak van de gelegenheid gebruik en kijk in het rond. In het midden van de kamer staat een vleugel en aan de muur hangen allerlei affiches over concerten die hij heeft gegeven. Ik ben onder de indruk. Ik zie namen als Denise Jannah, Charli Green, Thijs van Leer en Cor Bakker voorbijkomen.

Ik begrijp wat mijn tipgever bedoelde met ‘hij kan niet alleen ontzettend mooi pianospelen, hij kan ook zeer boeiend vertellen’. En dat kan een selectief groepje van onze leden ook beleven, want wij kunnen nu met trots aankondigen dat hij binnenkort een huiskamerconcert exclusief voor Social Club Obladi zal geven! Hij speelt dan voor ons zijn eigen muziek, een unieke combinatie van klassiek, pop en jazz. Van verstilde, poëtische, wonderlijke schoonheid tot swingende zomerse groovy stukken. Een avontuur dat u zal inspireren en ontroeren!

 

Interview door Marion Hazejager

Pianist-componist Colijn Buis speelt voor ons zijn eigen muziek, diens unieke combinatie van klassiek, pop en jazz. Van verstilde, poëtische, wonderlijke schoonheid tot swingende zomerse groovy stukken.

Een avontuur dat u zal inspireren en ontroeren!

Op 27 juni zal Colijn Buis voor Social Club Obladi optreden in het Koorenhuis in Den HaagToegangsbewijzen zijn binnenkort verkrijgbaar op onze website. Houd onze site dus goed in de gaten, want het concert zal in een intieme setting plaatsvinden. Premium en Comfort leden hebben voorrang bij het boeken en vol=vol.

Binnenkort hier een link om te reserveren!