FloatFit

door | dec 1, 2022 | Actief

Ben je toevallig opzoek naar een nieuwe, leuke(!), manier van in beweging blijven? Misschien is ‘FloatFit’ dan iets voor jou! Het is een stevige en uitdagende HIT (High Intensity Training) op een AquaBase (drijvende plank) in het zwembad!

Tijdens de oefening sta, zit óf lig je voornamelijk op de plank, maar het komt ook vaak genoeg voor dat er oefeningen naast de plank zijn. Het zijn individuele oefeningen die je in groepsverband doet. Dat maakt deze sport ook zo leuk; je kan in elke gewenste groep meedoen op je eigen niveau. Dat het een sport is in groepsverband is nodig, omdat de golven die worden gecreëerd door de bewegingen zorgen voor extra uitdaging op de plank. Maar zeg nu zelf, met een leuke groep in een zwembad oefeningen doen is natuurlijk ook erg gezellig!

Doordat je constant bezig bent met het zoeken en bewaren van je evenwicht, is deze sport een ideale manier om je core-stabiliteit en alle andere spieren in je lichaam te trainen en een leuke én efficiënte manier om wat calorietjes te verbranden… Wél zo handig met de feestdagen in het verschiet.

Informatie

FloatFit wordt tegenwoordig in veel zwembaden in Nederlandse steden gegeven. Online kan je door ‘FloatFit’ + ‘de naam van een stad bij jou in de buurt’ op te zoeken een geschikt zwembad vinden die deze sport aanbiedt. Er zijn bijvoorbeeld al lessen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht!

Archief