Haags Verhaal

door | feb 12, 2022 | Cultuur

Het Haags Verhaal is een initiatief waarbij gemeenschappen uit Den Haag aan elkaar worden verbonden. Een reizend verhalencircus door de stad waarbij gemeenschappen en groepen samenkomen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten.

Tijdens de verhalenavonden worden verschillende gemeenschappen ‘thuis’ bezocht. Of het nu een sportkantine, een veilinghuis of een moskee is. Er worden levensverhalen verteld, muziek gemaakt, foto’s bekeken en samen gegeten.

Een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en om je sociale netwerk uit te breiden. En speciaal voor jongeren zijn er aparte bijeenkomsten georganiseerd.

De avond worden gehost door vrijwilligers: zij koken de soep, zijn gastheer/vrouw en zorgen dat alles wordt op- en afgeruimd.  Maar ze maken ook geluidsopnames en zorgen dat daar achteraf een podcast van wordt gemaakt. Zodat iedereen met ons kan meereizen door de stad.

Het begint bij elkaar kennen, luisteren naar elkaars verhalen en dan is niet deze problematiek morgen opgelost. Ook niet overmorgen […]. Maar er kan wel een zaadje geplant worden en dat is dat de reden dat ik hier ben vanavond. Luisteren naar de verhalen en kijken wat we daarin en -aan kunnen doen met elkaar.

Vastgoedondernemer

(tijdens verhalenavond met het Straatconsulaat)

Iedereen kan meedoen en de entree is gratis, alhoewel een donatie zeer gewaardeerd wordt; met deze donatie kan de organisatie dit project voortzetten! 

 

Er staat nog veel meer over dit initiatief op hun website. Daar kun je ook hun agenda bekijken en je aanmelden voor één van de avonden.

 

Archief