Watertandend lopen wij door de Hermitage en bewonderen alle pracht en praal van Peter de Grote en al zijn Anna’s, Anastasia’s, Alexandra’s en Alexanders. Wij vergapen ons aan de prachtige juwelen, baljaponnen en keizerlijke kostuums te midden van majestueuze portretten waarop de trotse eigenaren zijn te zien.

Briljanten, robijnen, smaragden en natuurlijk heel veel parels verwerkt in de meest exquise juwelen en accessoires, gedragen door de Russische high society. Meesterwerken van Cartier, Lalique, Tiffany en hofleverancier Fabergé. Allen vervoerd uit Rusland, met gepantserd waardetransport en indrukwekkende bewakers, en verzameld tot een zeer indrukwekkende tentoonstelling die u ook gezien moet hebben.

Onze persoonlijke tip:
‘Het bloemenboeket van edelstenen’, gemaakt door Jérémie Pauzié (1740-1750).
In dit boeket verwerkte hij 400 briljanten, 450 roosdiamanten en felgekleurde mineralen als saffieren, robijnen, chrysolieten, topazen, smaragden, granaten en agaat, turkoois, opaal en onyx. Maar het leukste is het grapje van de maker: op een van de takjes zit een insect. We zijn benieuwd wie van onze lezers het heeft kunnen vinden……

‘Juwelen! Schitteren aan het Russische hof’ is te bewonderen in de Hermitage van 14 september 2019 tot en met 15 maart 2020!
U kunt hier uw online tickets kopen.

Bloemenboeket van edelstenen St.-Petersburg, Jérémie Pauzié, 1740- 50. Goud, zilver, briljanten, edelstenen, glas, stof, 14 x 12,5 cm