NETFLIX: Orphan Black

door | nov 9, 2020 | Film/series/tv

Spanning vanaf de allereerste aflevering, waarin ‘de aan lagerwal geraakte’ Sarah getuige is hoe een vrouw zelfmoord pleegt door voor een trein te stappen. Sarah steelt de handtas van de vrouw en komt erachter dat zij precies hetzelfde uiterlijk heeft als Sarah. Sarah ziet een unieke kans en besluit de identiteit van de succesvolle Elizabeth aan te nemen.

Dan komt Sarah terecht in een wereld vol mysteries, complotten en kwaadaardige organisaties. Sarah en Elizabeth lijken namelijk niet zomaar op elkaar; ze blijken klonen te zijn en ze zijn niet de enige. De grote vraag is natuurlijk wie er verantwoordelijk is voor de creatie van de klonen en waarom deze vrouwen nu één voor één uit de weg worden geruimd?

“Van het begin tot het eind BOEIEND!”

Onze mening:

Het verhaal is vlot, vol plotwendingen en spanning. Seizoen 1 t/m 5 hebben we achter elkaar uitgekeken.

Het acteerwerk is fantastisch! Bij het kijken vergeet je soms dat de meest belangrijke rollen worden vertolkt door één en dezelfde persoon: Tatiana Maslany. Zij weet de verschillende karakters tot in de details te laten verschillen. Niet alleen het uiterlijk, maar de manier van bewegen, praten of een specifieke manier van doen maken alle klonen compleet verschillend.

Orphan Black staat al even op Netflix, maar voor degene die hem nog niet gekeken hebben, is dit zeker een aanrader! Bizar, heftig met een fleugje humor en van het begin tot het eind BOEIEND!

Archief