Documentaire Nikki (Videoland)

door | sep 28, 2022 | Film/series/tv

Heb je de indrukwekkende documentaire over de 12-jarig Nikki al gezien op Videoland? In Nederland groeien 577.000 kinderen op met ouders die kampen met psychische en/of verslavingsproblematiek. Nikki is één van die kinderen. Ze heeft een moeder met borderline en een zwervende vader die komt en gaat wanneer dat hem uitkomt.

Nikki en haar moeder Karin (46) laten zien hoe hun relatie verloopt. Daarbij schuwen zij de donkere kanten niet en laten zich van hun meest kwetsbare kant zien.

Het leven van Nikki, die op het eind van de documentaire 18 jaar oud is, is namelijk niet zo zorgeloos als het zou moeten zijn voor een kind. Karin doet haar best om een goede moeder te zijn, maar toch is het vaak Nikki die de zorgende rol in het gezin overneemt.
De band met haar vader is nog veel moeizamer. Hij loopt haar leven in en uit als het hem uitkomt en komt zijn afspraken niet na. Dat veroorzaakt bij Nikki een loyaliteitsconflict. Voor wie moet zij kiezen: voor haar moeder, voor haar vader of voor zichzelf?

Nikki en haar moeder hebben ervoor gekozen hun leven met miljoenen Nederlanders te delen, om zo meer bewustzijn rond dit onderwerp te creëren. Daarbij is het voor Nikki belangrijk aan andere kinderen met moeizame relaties met hun ouders te laten weten dat zij hierin niet alleen zijn.

Archief