Betaalbaar overnachten bij Nivon

door | jul 7, 2023 | Natuur, Vakantie

Door één van onze leden werd ik gewezen op de Nivon-Natuurvriendenhuizen. Zij boekte regelmatig spontaan een overnachting, want als je lid bent van Nivon, kan dat al voor € 16,50 per nacht. Je moet het sanitair dan wel met andere gasten delen, maar je hebt er een prima eigen kamer voor.

Ik ben dit eens verder gaan uitzoeken! Nivon Natuurvrienden is een non-profitorganisatie met als doel mensen en de natuur dichter bij elkaar te brengen. Vrijwilligers en leden werken hier samen aan duurzame vrijetijdsbestedingen. Zij beheren diverse accommodaties in heel Nederland. Als je naar de site van Nivon gaat, zul je zien dat ze vaak in de buurt van mooie wandelroutes liggen. Je kunt dat allemaal zelf combineren en beleven, maar je kunt ook gebruik maken van de georganiseerde activiteiten.

Een lidmaatschap bij Nivon kost € 40 per jaar en dan kan je dus onder andere, vanaf € 16,50 per nacht, overnachten in 1 van de 13 Natuurhuizen (€24,50 voor niet leden). Je kunt voor een paar euro meer ook een eigen kamer boeken en daar hoor ik zeer goede ervaringen over.

Je kunt hier terecht met grote groepen, kleine gezelschappen, maar dit is zeker ook heel geschikt voor alleenreizenden!

En als je dit leuk vindt, maar liever in goed gezelschap, stuur ons dan een berichtje en dan zetten wij een oproep op onze app!!

Archief