Als je een GT op de juiste wijze maakt en de goede ingrediënten gebruikt, dan heb je een killer drankje dat goed uitziet, lekker ruikt en heerlijk smaakt.
1 – HET GLAS
Het beste glas voor een gin-tonic is een ‘ballonglas’. 90% van wat wij proeven, komt via onze neus en met dit glas kun je de aroma goed ruiken. Dussssss GEEN rietje!
2 – HET IJS
Drink je gin-tonic lekker koud, dus veel ijs in je glas. Als je er te weinig ijs in doet, smelt het eerder en wordt je drankje dus snel verdunt met water.
3 – DE GARNERING
Bij een klassieke tonic gebruik je 1 of 2 partjes vers gesneden(!) limoen of citroen.
4 – DE GIN
Met een Bombay Sapphire, Gordon’s of Tanqueray zit je altijd goed.
5 – DE TONIC
Verpest het nou niet met een goedkope Tonic, maar giet het af met kwaliteit als Fevertree, Thomas Henry of Schweppes premium. Gebruik daarbij de verhouding ¼ gin en ¾ tonic (dus niet de tonic erbij tot de rand)
Wil je eens wat anders, dan krijg je ook nog een paar variatietips van ons:
- Monkey 47 gin-tonic met kardemom en een stukje sinaasappel
- Hendrick’s gin-tonic met komkommer, framboos en peperbolletjes
- V2C Dutch Dry + kruidige tonic (kardemom en gember) met verse gember, citroen en jeneverbes
- Sipsmith + bloemige tonic (lavendel of oranjebloesem) met steranijs en jeneverbes
- Gordon’s Elderflower + fruitige tonic (sinaasappel of citroen) met vlierbloesem en citroen
Laat de zwoele zomeravonden maar komen!
Proost!