Podwalk – Het verhaal van Nederland

door | jul 14, 2023 | Actief, Cultuur, Podcast

Hebben jullie ook met zoveel plezier naar de afleveringen van Het Verhaal van Nederland gekeken? Deze serie hebben ze aangevuld met 9 audiotours op prachtige historische locaties in Nederland. Bij elke plek wordt een tijdperk besproken en zo leer je op een hele leuke manier, van de ijstijd tot de tweede wereldoorlog, de geschiedenis van Nederland.

Clublid (en vriendin) Sandra wees mij op deze mogelijkheid en samen hebben wij de podwalk in Brielle gelopen. Terwijl we door ‘mijn’ prachtige stad wandelden, klonk de stem van Daan Schuurmans in mijn oren (ook niet verkeerd) en hij vertelde ons over het begin van de 80-jarige oorlog. De uitleg was heel duidelijk en makkelijk te volgen en bleef nog beter hangen doordat hij ons ondertussen ook wees de bijbehorende bezienswaardigheden en ook nog eens vertelde waar we naartoe moesten lopen. Een prachtige les uit de Nederlandse geschiedenis!

Hoe het werkt? Het is echt heel simpel:
1. Eerst een klein technisch stukje dat je thuis alvast rustig kunt voorbereiden: Je download de app en koppelt die aan je gps. Dan activeer je de wandeling die je wilt lopen.
2. Je loopt naar de plek waar de wandeling begint en als je daar aankomt begint Daan Schuurmans automatisch te vertellen. Hij vertelt je ook waar je naartoe moet lopen. De route is eenvoudig en als je het volgt kom je vanzelf weer op de plek waar je app geactiveerd wordt en Daan weer begint te vertellen.

Tip: Ondertussen kan je ergens stoppen en even een terrasje pakken!

Interessant, super makkelijk en het kost niets!!

Als je op de link hieronder klikt ga je naar de site van Het Verhaal van Nederland – Podwalks. Daar staat de link naar de appstores waar je deze podwalk app kunt downloaden.

Sandra heeft op 23 juli deze podwalk in Muiden voor jullie georganiseerd. Kost niets! Registreer je in de app en ga gezellig mee!

Ben je nog geen lid! Neem dan even contact met ons op! Als er nog plek is, kan je Social Club Obladi eerst een keertje uitproberen!

Archief