Remastered Experience

Oude Hollandse Meesters in een modern jasje

door | aug 4, 2021 | Cultuur

ROTTERDAM – Op 30 juli opende de nieuwste interactieve ervaring in Rotterdam: Remastered. In deze attractie word je een uur lang meegenomen op een audiovisuele reis en word je één met de kunst.

De oprichters van deze unieke attractie zijn Dick van Zuylen (oud-directeur van Mojo Events) en Robin Groeneveld (o.a. bekend van vrienden van Amstel Live). Zij hebben de ‘Hollandse Meesters’ van deze tijd, Woodwork, Y=f(x), YiPP en Studio Smack, gevraagd om te helpen aan de Remastered Experience. Daarnaast hebben hedendaagse muziekmakers, zoals DJ Sam Feldt, meegeholpen aan de muziektracks.

De verschillende ruimtes zijn gebaseerd op de kunstwerken van Oude Hollandse Meesters. Rembrandts’ beheersing van licht en schaduw, Vermeers landschappen, Van Goghs wilde penseelstreken en de aparte onaardse fantasieën van Jeroen Bosch zijn de inspiratie geweest voor de unieke 3D projecties.

Het is direct een avontuur als je de Remastered Experience binnenkomt. Loop onder de waterval door en je komt terecht in de magische onderwaterwereld. Hier kan je de interactie aangaan met de vissen en zeeanemonen, die reageren op jouw aanraking.
In de volgende ruimte waan je je hoog in de lucht. Stap in een bootje om op de wolken te gaan varen met een zwerm vogels.
Langzaam maar zeker bouwt de spanning op en in de laatste ruimte lijkt het alsof je in een club bent terecht gekomen. De vetste visuals worden geprojecteerd, maar audio speelt ook zeker een grote rol. Het loopt precies synchroon met wat je ziet en maakt de ervaring nog intenser. Zo kan je dansen op de beat van Mondriaan’s Victory Boogie Woogie.
Als kers op de taart kan je je eigen tekening maken en inscannen. Het komt vervolgens in beeld op een groot LED-scherm. Zo zie je je eigen gepersonaliseerde raket, luchtballon of helikopter rondvliegen.

REMASTERED EXPERIENCE
Willemsplein 79
3016 DR Rotterdam

Tickets vanaf €24,50

Archief