In 't zonnetje - Ron Tromp

Om een organisatie gesmeerd te krijgen, is het heel fijn als je mensen vindt die hetzelfde belang zien als jij. Ron Tromp is dat voor Social Club ObladiAls Ron iets organiseert is het altijd een gezellige boel en voelt iedereen zich op haar/zijn gemak. Hij zag ons idee meteen zitten en zonder aarzelen zorgde hij onmiddellijk voor een aantal leuke workshops. Hoogtijd dus om Ron Tromp eens in het zonnetje te zetten!  

 

We ontmoetteelkaar halverwege in Grand Café De Parel in Leimuiderbrug. Er is altijd een gezellig praatje met Ron en het is daardoor altijd moeilijk om ter zake te komen. Deze keer is zijn vriendin Eva er ook bij. Zij heeft dezelfde sociale vaardigheden; een ontzettend gezellige dame. Na een latte en een gezellig praatje gaan we toch maar aan de slag. 

 

Ron is een veelzijdige, getalenteerde muzikant. Muziek heeft hij van huis uit meegekregen: zijn moeder, broer en zus speelden piano. Zijn vader speelde gitaar/banjogitaar en mondharmonica en zijn jongere broertje basgitaar. Toen het de beurt was aan Ron, zei zijn oudere broer hem dat hij maar moest gaan drummen. Alhoewel zijn eerste liefde misschien ook wel piano was, heeft hij de huisband met een drumstel compleet gemaakt. Als ik hem vraag of ze thuis veel samenspeelden, vertelt hij lachend over zijn aangetrouwde neef met een piratenzender. De aankondiging van de familie Tromp op de radio heeft hij nog ergens op een bandje staan.  

 

Dat hij talent heeft, blijkt uit het feit dat hij uiteindelijk ging studeren aan het conservatorium. Hij zegt heel bescheiden dat hij misschien wel talent had, maar dat het hem ontbrak aan discipline en hij was wat onzeker. Als ik later zijn CV bekijk zie ik dat hij cum-laude afgestudeerd is…  

 

Ron haalt zijn geluk uit ‘gewoon lekker samen muziek maken’. Of het nou een feestje bouwen op een bruiloft is of op de achtergrond bij een bedrijfsfeestje; als hij mensen maar een leuke dag kan bezorgen, dan is hij blij. Mooi toch, als je zo in het leven staat! 

 

In het begin kon hij niet van zijn muziek leven, dus verdiende Ron zijn geld voornamelijk bij een koeriersbedrijf. Inmiddels is dat niet meer nodig en kan hij zijn tijd volledig besteden aan optredens*, workshops* en teambuilding*. Het lesgeven heeft hij sinds kort opgegeven, want daarvoor werd het zelfs voor Ron echt té druk. 

  

Ik vraag hem wat hij in de toekomst nog zou willen en daarop is zijn antwoord dat hij graag wat meer rust zou creëren. Alles wat hij doet is nog steeds in ontwikkeling en hij zou graag willen dat het allemaal wat meer af zou zijn. Ik vraag mij echter af of dat gaat lukken. Altijd als ik Ron tegenkom is hij altijd heel enthousiast bezig met het bedenken van nieuwe en betere dingen. Zou er ooit iets echt af komen? 

 

Nu zijn vriendin er toch naast zit vraag ik haar wat Ron zo leuk maakt en waarom je met hem zou willen samenwerken. Haar ogen beginnen te stralen en ze zegt dat Ron in eerste instantie een getalenteerde muzikant is. Daarnaast is hij is open, positief en creatief. Ron is heel goed met mensen. Doordat hij van nature zo ontwapenend is, voel je je al heel snel op je gemak bij hem en dat werkt altijd verbindend.
Persoonlijk heb ik al op een paar verschillende vlakken met Ron gewerkt en ik kan alleen maar concluderen dat ik dit precies zo zou zeggen. Of hij nou op feest speelt of dat hij een workshop geeft, het is altijd 100% leuk! 

 

Op 15 maart gaan we de eerste Obladi zondagmiddagborrel organiseren. Ron heeft beloofd te komen met zijn Muziekbingoquiz en dat garandeert dus een leuke middag! Ik heb er in ieder geval zin in! 

 

Bij Ron Trom kan je de volgende activiteiten boeken:
HITSZ: Muziekbingoquiz
Company in Concert
Teams on Track: Teambuilding met muziek
– Band ‘Prima Piano’s’
– Band ‘Just the two of us’.
– Bij Ron kan je eigenlijk met alle muzikale wensen terecht. Hij kan alles regelen!

 

Interview door Marion Hazejager

Op 15 maart gaan we de eerste Obladi zondagmiddagborrel organiseren. Ron heeft beloofd te komen met zijn Muziekbingoquiz en dat garandeert dus een leuke middag! 

Binnenkort hier een link om te reserveren!