180.Earth

Laten we samen miljoenen bomen gaan planten

180.Earth wil met 180 graden een positieve omslag maken om onze planeet te redden en mensen in armoede te steunen door het planten van bomen bij boerenfamilies in Malawi. Zo compenseren zij niet alleen maar CO2 uitstoot, maar er worden voor deze families ook inkomen gegenereerd.

Een prachtig project dat zich, door het planten van bomen, inzet voor ons klimaat. Ze hebben een goed lopend systeem gevonden waarbij ze niet alleen het klimaat verbeteren, maar ook armoede bestrijden.

180.Earth heeft een kwekerij waar jonge bomen ontkiemen. Hier begint hun bestrijding van de ontbossing in Malawi. Boeren in de omgeving mogen deze bomen op hun land planten (gemiddeld 10.000 bomen per hectare!). Zij dragen vanaf dat moment de zorg voor deze bomen en mogen ze na 6 jaar kappen voor eigen gebruik.
Verder koopt 180.Earth ook eigen land waar ze bossen planten.
Tijdens dit proces wordt er werk en educatie verschaft aan boeren, monitoren, boswachters, verzorgers, scholen en zo meer.

Kijk voor meer informatie op de website:

 Social Club Obladi organiseert originele en kleinschalige activiteiten voor actieve mensen van middelbare leeftijd die alleen door het leven gaan en samen met anderen op pad willen.

Wij organiseren onder andere:
Wandelingen met een thema
Wijn-, bier- en andere proeverijen
Muziek- en kunstworkshops
Borrels met o.a. een muziekquiz
en nog meer…..

Als je je naam hier achterlaat ontvang onze speciale tips & tricks om een leuke dag te hebben. We houden je voortaan up-to-date over allerlei buitengewone tentoonstellingen, unieke voorstellingen en andere buitenkansjes. We verloten regelmatig entreekaartjes.

En ……… natuurlijk laten we jou meteen weten wat de laatste ontwikkelingen bij de activiteiten van Social Club Obladi zijn.