Schaatsen op hoge hoogte in Rotterdam

door | dec 22, 2022 | Actief

Weten jullie nog toen we deze zomer een Hotspot schreven over de dakenwandeling in Rotterdam? Deze winter gaat het feest nog even door op de Rotterdamse daken, om specifiek te zijn op het dak van de Bijenkorf.

Vanaf 16 december tot en met 13 januari is het namelijk mogelijk om op het dak van de Bijenkorf te gaan schaatsen! En niet zomaar schaatsen, nee; duurzaam schaatsen. Bovenop het dak is namelijk een ‘glicebaan’ aangelegd. Deze schaatsbaan is van synthetisch ijs waardoor er geen water of energie wordt gebruikt! De schaatsbaan is 144 vierkante meters, waardoor er dus genoeg ruimte is om rondjes te schaatsen en pirouettes te draaien. 

Naast de schaatsbaan wordt het dak ook omgetoverd tot winterwonderland waar je overdekt kan genieten van een drankje, hapje en natuurlijk het mooie uitzicht over het centrum van Rotterdam.

Om te kunnen schaatsen, moet je wel even reserveren. Dit kan je doen via onderstaande button. Voor 45 minuten schaatsen inclusief het huren van een paar schaatsen betaal je 10 Euro. Eigen schaatsen zijn helaas niet toegestaan.

Archief