Het leven draait om mensen, of je het nu wilt of niet. Hoe makkelijker je met mensen omgaat hoe makkelijker je het jezelf maakt. Maar voor veel mensen is nieuwe mensen ontmoeten heel spannend. Gelukkig is ‘socializen’ een vaardigheid die je prima kunt ontwikkelen.  

Bedenk, om uit je comfortzone te komen, dat er niets erg aan is om mensen te benaderen met de bedoeling om te zien of je vrienden met ze kan worden.  
Kijk om je heen en let op mensen die alleen zijn, want die zijn het makkelijkst te benaderenBedenk daarbij dat de meeste mensen het leuk vinden om aangesproken te worden. Het is veel vervelender als er niemand iets tegen je zegt.  
Zorg bij je benadering dat er genoeg ruimte voor de ander is om weg te gaan. Dat kan je doen met je lichaamshouding en door wat je zegt. Je kan zelf ook lucht geven door maar even te blijven. Later kan je altijd weer terug. 

1 – Je Houding
Lichaamstaal is misschien wel belangrijker dan wat je zegt.Je houding is dus heel belangrijk. Laat zien dat je toegankelijk bent door vrolijk te kijken en actief rechtop te staan of te zitten. 
Kijk de ander aan als je in gesprek raakt en hou je volledige aandacht bij het gesprek. (probeer ondertussen geen andere dingen te doen, zoals je mobiel checken) 

2 – Smalltalk
Hoe oppervlakkig dit ook klinkt, het ontmoeten van nieuwe mensen begint altijd met een eenvoudig gesprekje over simpele dingen waar iedereen over mee kan pratenOp deze manier weet je zeker dat je in gesprek kan blijven zonder dat er ongemakkelijke stiltes vallen 
Denk er niet te veel over na en begin gewoon met ‘Hallo, ik ben Marion’. Vertel wie je kent, over het weer, wat je doet of wat je op dat moment ziet.  

3 – Gedeelde interesse
Als het gesprek lekker loopt, ga dan op zoek naar een gedeelde interesse. Hobby’s, films, vakanties, of zoiets. Een gedeelde interesse maakt het gesprek een stuk makkelijker.  
Probeer uit het gesprek te halen wat jullie overeenkomsten zijn of vraag gewoon rechtstreeks wat hij of zij leuk vindt. Stel daar dan vragen over.  

4 – Interesse tonen
Let op dat je (van de zenuwen) niet alleen over jezelf praat, maar stel de ander vragen en wees oprecht geïnteresseerdLuister goed en probeer erachter te komen wat de ander leuk vindt.  
Stel open vragen, zodat de ander veel meer gaat vertellen en reageer met een korte eigen ervaring over het gespreksonderwerp. Geef de ander de ruimte om te laten zien wie hij of zij is en kom erachter of jullie dezelfde humor of hetzelfde wereldbeeld hebben. 

5 – Blijf jezelf
Oprecht en eerlijk is altijd de basis van een goede relatie! Wat ons betreft de allerbelangrijkste regel dus. Probeer je nooit beter voor te doen dan je bent. Als je niet jezelf bent tijdens het eerste gesprek, zal de ander dat uiteindelijk altijd merken. 

We hopen dat onze tips je leiden naar een leuk gesprek. Als je er echt een goed gevoel bij hebt probeer dan dat contact vast te houden.  
Bedenk een leuke reden om elkaar op Social Media te liken. Bijvoorbeeld omdat je een leuk restaurant zoekt in de buurt van de woonplaats van de ander. Of hou het vrijblijvend en geef je eigen adres. Zo geef je de ander de ruimte om daar iets mee te doen. Achteraf contact leggen via Social Media is natuurlijk ook mogelijk. 

Even oefenen?

Dat kan tijdens onze Introductieborrel ‘Sunday Afternoon’ 

Den Haag – 15 maart
Premium leden GRATIS | Gratis leden € 10,00
Proef de sfeer bij Social Club Obladi tijdens deze gezellige introductieborrel. Nieuwe mensen leren kennen met een hapje en een drankje en de LIVE MuziekBingoQuiz HITSZ.