“Mister Bowie thinks you are completely nuts, so go ahead.” Met deze woorden gaf Bowies woordvoerder Sven Ratzke ooit toestemming om Bowies songs te zingen. Ratzkes voorliefde voor Bowie is meer dan duidelijk, zowel in muziek als in persoon. Hij imiteert niet, hij interpreteert Bowie als één van de beste Bowie-vertolkers die we kennen.
Gelukkig heeft Ratzke na de eerste voorstelling over David Bowie ‘Starman’ een vervolg gemaakt.   

In ‘Where are we now’ krijgen wij een andere kant van Bowie te zien, namelijk die van de liedjesschrijver en poëet. Deze keer wordt hij begeleid door pianist Christan Pabs, die werkelijk alles uit zijn vleugel weet te halen. Door deze intieme setting komen de liedjes soms keihard binnen.

Gelukkig weet Ratzke de balans goed te vinden. In zijn felgekleurde pakken, hoge hakken en wilde haren is hij een extravagante verschijning. Door de luchtige, grappige en absurde anecdotes waarmee hij de voorstelling aan elkaar praat, wordt het geheel een boeiende voorstelling.

Tot en met mei kan je Ratzkes vertolking van grote hits als ‘Heroes’ en ‘Let’s dance’ bewonderen. Maar ook nieuw geschreven songs komen voorbij. Zie en voel de schoonheid van de liedjes van deze grootmeester door de ogen van Ratzke die ze tot in de essentie ontbloot.

 

Speelschema: http://sven-ratzke.com/#svenshows 

Tip! Kijk hieronder de vertolking van Heroes door Sven Ratske en zie dat ik niets teveel heb gezegd.