The Colorfield Performance

door | mei 15, 2021 | Kunst

ELST – The Colorfield Performance is een groot Land-Art project dat je dit jaar kunt vinden in Park Linzen in Elst. Het is een jaarlijks terugkerend initiatief van beeldend kunstenaar Dirk Hakze.  Zijn bedoeling is om, samen met individuele bijdragen van andere kunstenaars, één groot kleurrijk kunstwerk te creëren dat een krachtige markering vormt in het landschap. 

In Elst zullen deze zomer zo’n vijfhonderd kunstenaars in groepen van acht personen aan het werk gaan. Zij krijgen ieder 1 dag om een groot paneel (122 x 122 cm) van watervast multiplex te beschilderen. Ze hebben maar 1 restrictie, er mag niet met zwart gewerkt worden.

“Investeer niet in alleen in jezelf, maar in elkaar. 
Dirk Hakze

Ze worden onderdeel van een gigantisch kleurenveld, want de panelen staan op ezels opgesteld in de vorm van een ellips met een totale afmeting van ca. 55 x 144 meter. Elke week groeit dit veld verder. 

Eén van onze leden, Juul Versloot, werkt mee aan dit unieke podium voor kunstenaars. Haar schilderij is inmiddels onderdeel van deze opstelling en, net als alle andere werken, te koop. 

Tussen 15 april en 1 oktober 2021 is het kunstwerk vrij toegankelijk. Vanaf 9.30 uur tot 2 uur voor zonsondergang zijn de kunstenaars aan het werk en kunt u met ze in contact treden. Alleen op maandag en dinsdag wordt er niet geschilderd, maar dan is het veld wel open voor publiek. In de maand september is het kunstwerk af en is het in zijn geheel te bewonderen. 

Locatie:
Park Lingezegen- Elst
Landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen 

Archief