VIDEOLAND: The Handmaid’s Tale

door | mei 20, 2021 | Film/series/tv

Heb je The Handmaid’s Tale al gezien? Dan ben je vast nu ook aan het vierde seizoen begonnen, want die is net uit op Videoland. Als je eenmaal begonnen bent, dan ben je niet meer te stoppen. 

In het toekomstige tijdperk waarin deze serie zich afspeelt heeft Amerika net een burgoorlog doorstaan en is de macht gegrepen door Gilead, een mannelijke elite met een christelijk fundamentalistische geloofsovertuiging.  

Vanwege milieuverontreiniging zijn de meeste vrouwen onvruchtbaar geraakt. Om een streng religieuze samenleving in stand te houden, worden vruchtbare vrouwen gedwongen om dienstmaagden (handmaid) te worden. Zij worden eigendom van de staat en worden toegewezen aan een mannelijke bevelhebber en zijn onderdanige echtgenote. Zij dragen een rood gewaar en hun voornaamste taak is het baren van kinderen. Om die reden worden ze regelmatig ritueel verkracht door hun meester. Bij een geboorte wordt het kind meteen afgestaan aan de meester en diens echtgenote. 

June is moeder en dus bewezen vruchtbaar. Daarom wordt ze op een hartverscheurende manier gescheiden van haar dochtertje en man. Ze krijgt een nieuwe naam, Offred, en wordt gedwongen een opleiding tot dienstmaagd te volgen en wordt nadien bij het gezin van de machtige Commander Fred Waterford en diens echtgenote Serena Joy geplaatst.   
 
Ze denkt vaak terug aan de jaren voor Gilead, toen ze nog een eigen naam en identiteit had, getrouwd was en een kind had. Om te overleven, probeert ze zich zo goed mogelijk aan de strenge regels te houden. Zal ze ooit haar dochter weer terugzien…… 

 

Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood, is één van de meest bizarre verhalen die wij ooit gezien hebben. Maar toch wordt in het, wederom fascinerende vierde seizoen, alles nóg weer heftiger dan dat je voor mogelijk had gehouden. Wat ons betreft dus terecht bekroond met een Emmy Award en een Golden Globe. 

Deze serie is te zien op Videoland. Zij bieden een gratis proefperiode van 2 maanden.

Archief