Too Good To Go

door | dec 13, 2020 | Gastronomie

De app Too Good To Go is gemaakt om voedselverspilling tegen te gaan. Supermarkten, hotels en restaurants krijgen hiermee de mogelijkheid om producten die op datum zijn of tegen de uiterste verkoopdatum lopen alsnog te verkopen. Niet per stuk, maar in een zogenaamde Magic box.

Als klant koop je dan zo’n box, zonder dat je weet wat erin zit. Maar: je weet wel dat de waarde van de producten in totaal veel hoger (vaak wel 4x) is dan wat je ervoor betaalt. Je bespaart niet alleen op boodschappen, maar je doet ook wat goeds voor het milieu

“De waarde van de producten is in totaal veel hoger (vaak wel 4x) dan wat je ervoor betaalt”

De app werkt eenvoudig. Je ziet welke aanbieders er bij jou in de buurt zitten en op welk tijdstip er iets aangeboden wordt. Als je het interessant vindt, koop je online een voucher en die laat je op het afgesproken moment bij de aanbieder zien in ruil voor een Magic Box.

Dit initiatief komt uit Denemarken, maar vindt snel zijn weg in andere Europese landen waaronder Nederland. Vorig jaar werd het al verkozen tot meest inspirerende merk van 2019. De app heeft inmiddels 1,7 miljoen gebruikers en meer dan 4.000 aanbieders. Zeker de moeite waard om eens te bekijken, want er zijn zeker ook Magic Boxen in jouw buurt.

Archief