Vuurtoreneiland

door | mrt 18, 2022 | Cultuur, Natuur

Het Vuurtoreneiland is een heel bijzonder stukje natuur bij Amsterdam. Het eiland ligt in het Markermeer bij Durgerdam en je vindt er een ruig landschap met loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Je kunt het alleen maar per boot bereiken. Maar als je bij het Lloyd Hotel op het historische ‘Ijveer XIII’ stapt, begint het avontuur meteen.

Op het eiland kan je tegen een schappelijke prijs culinair genieten van het wisselende table d’hôte menu. Vijf gangen die bereid worden met ouderwetse ambachtelijke technieken op een open vuur, waarbij vooral gewerkt wordt met regionale producten. In lente en zomer wordt er gegeten in de transparante glazen kas en in de koudere maanden verschuift dat naar het fort, gezellig met een haardvuur en een deken.

Een unieke belevenis dus! Een boottocht over het Markermeer, een wandeling over het bijzondere eiland en daarna eten met karakter. Je bent verzekerd van een gezellige dag en een bijzonder verhaal als je weer terug bent.

Archief